NK Freerunning 2021 Speedstyle

NK SPEEDSTYLE FREERUNNING 2021

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van het NK SpeedStyle Freerunning! Zaterdag 11 september willen we weer de beste freerunners uit heel Nederland ontvangen op dit geweldige evenement. Vorig jaar was epic, dit jaar gaan we er vol voor om het nóg spectaculairder te maken.

Het NK SpeedStyle Freerunning zal plaatsvinden tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW) en is in samenwerking met Topsport Rotterdam en de Gemeente Rotterdam een uniek freerun-evenement. We hopen wederom op deelname van vele atleten vanuit alle hoeken uit Nederland. Tijdens het NK SpeedStyle Freerunning zullen er zoals de naam al zegt twee onderdelen zijn waaraan deelgenomen kan worden. Het onderdeel Speed en het onderdeel Style.

SPEED

Dit onderdeel draait om snelheid. Hoe snel kun jij je bewegen van startpunt tot finish? Je tijd wordt door professioneel apparatuur gemeten en de uitslag wordt tot een duizendste vastgelegd. Zo kun jij bewijzen dat jij sneller bent dan de rest!

STYLE

In dit onderdeel kunnen de deelnemers binnen een bepaalde tijd hun eigen creatieve stijl laten zien. Op het uniek opgebouwde parkour krijgen deelnemers de kans om hun beste en meest geavanceerde tricks te laten zien. Een speciaal samengestelde jury, bestaande uit professionele atleten, zal dit beoordelen.

Deelnemen aan het NK SpeedStyle Freerunning 2021
Net als de vorige edities van is het voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de kwalificatierondes. Beide onderdelen beginnen met een kwalificatieronde, vervolgens gaan de deelnemers die de ronde doorgaan verder naar de Semi-Finals. De winnaars van de Semi-Finals mogen onderling strijden om de prijzen in de Finals. De 1 ste , 2 e en 3 e plaats van beide onderdelen winnen een geldprijs en officiële SpeedStyle troffee.

Deelname aan het onderdeel Speed
Het is voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de kwalificatierondes. Deze rondes zullen plaatsvinden in de ochtend van het evenement op 11 september. Om het zo eerlijk mogelijk te houden doet elke deelnemer mee aan de kwalificatierondes. Dit betekent dus dat zelfs de meest ervaren freerunner door een misstap uitgesloten kan worden van deelname aan de finals!

Deelname aan het onderdeel Style
Ook voor het onderdeel Style vinden de kwalificatierondes plaats in de ochtend van hetevenement. De jury beoordeelt elke deelnemer aan de hand van de vooraf opgestelde criteria. Er zullen 16 deelnemers doorstromen naar de semi-finals. Vervolgens gaan de acht met de beste score door naar de finale. De finalisten strijden met hun laatste ultieme run voor de 1 e plaats. De prijzen worden verdeeld onder de beste drie deelnemers.

Prijzenpot NK SpeedStyle Freerunning 2021:
1 e prijs  € 500,-
2 e prijs  € 250,-
3 e prijs  € 100,